ניהול יומן תזונה
- כדי לגלות מה הגורם לבעיה חשוב לנהל יומן תזונה ולתעד כל מה שאנו אוכלים.
- לפעמים דווקא מזון שנחשב בלתי מזיק עלול להיות הגורם לבעיה.
- ביומן יש לתעד את המזון (גם את הנשנושים..) ואת כאבי הבטן והגזים.
סילוק החשודים המיידים
- מומלץ להתחיל בהורדת המזונות הבעייתיים מהתזונה למספר ימים ולבדוק שוב אם הבעיה נפתרת.
- אם אתם לא רוצים לוותר על מוצרי חיטה, חלב ודגנים כדאי לבדוק כל פריט בנפרד.
הנבטה
- ההנבטה משפרת מאוד את איכות החלבון בקטניה ומקלה על העיכול.
איך מנביטים?
- משרים את הקטניות במים (עדשים כשעתיים, שעועית ללילה).
- לאחר ההשריה מסננים,
- מניחים על מסננת ומעבירים מתחת לזרם המים בכיור מספר פעמים ביום.
- עדשי מאש נובטים תוך 24 שעות, לשאר הקטניות לוקח קצת יותר זמן.
- לאחר שהעדשים הוציאו זנב קטן ניתן להקפיא ולשמור לעת הצורך.
גם ללא הנבטה חשוב לדעת שיש הבדל בין הקטניות. עדשים אדומות, שחורות, צהובות ומאש מתעכלות בקלות רבה, שעועית עלולה להיות מאתגרת למערכת עיכול חלשה.