אני אוהבת לחם, אבל אין ספק שדוווקא הגלוטן שמעניק ללחם את המרקם הנפלא שלו, לא תורם הרבה לבריאות שלנו.

החיטה הוא דגן שעבר הרבה הנדסה גנטית בכדי להפוך אותו לזול, זמין ועשיר בחלבון. אך ההנדסה הגנטית הזו יצרה חלבון בעייתי. לא רק למי שסובל מצילאק, אלה לרבים שמתקשים בעיכול שלו.

בנוסף, יש היום רבים הדוגלים בתזונה מופחתת פחמימות. בין אם זה אטיקינס,פליאו או קטו, כולם מנסים להפחית צריכה של פחמימות.

הלחם הזה נותן פתרון טוב. אני פורסת אותו לפרוסות דקיקות (כאשר הוא כבר קר לחלוטין). והוא נפלא כתוספת לסלט, כמצע לממרחים וכפינוק מתוק עם קצת ריבה טיבעית.

ניסיתם? אהבתם? שתפו (-:

בתאבון 

WhatsApp Image 2023-04-25 at 14.39.09
WhatsApp Image 2023-04-25 at 14.39.08 (1)
לחם זרעים ללא גלוטן

לחם זרעים ללא גלוטן

מתאים לנמנעים מגלוטן ופחמימות, תזונת פילאו,קטוגנית וטבעונית
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 day 1 hour
מנה מאפים
סגנון לחם
Servings 20 פרוסות בכיכר
Calories 54 kcal

Ingredients
  

  • 90 גרם פשתן טחון
  • 10 גרם צ'יאה טחון
  • 10 גרם שומשום מלא טחון
  • 30 גרם קמח קוקוס
  • 50 גרם קמח שקדים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 240-350 גרמים מים 1-1.5 כוסות

Instructions
 

  • לערבב את החומרים היבשים. להוסיף את החומרים הרטובים.להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונח לעבודה.
    ניתן להוסיף אגוזים או גרעינים לקישוט או לתוך הבצק.
    ליצור כיכר או להניח בתבנית אפייה (אינגליש קייק)
    לאפות כ 60-75 דק עד שהבסיס קשה וזהוב.

Notes

בכיכר 20 פרוסות.
בכל פרוסה-
קלוריות ק"קל
שומנים גרם
חלבונים גרם
פחמימות גרם
כולסטרול מ"ג
סיבים תזונתיים גרם
 
Keyword בריאות, דל פחמימות, טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר, פליאו
פתח צ'אט
צרו איתי קשר!
היי! מה כואב לכם?