טורטייה ללא גלוטן וללא דגנים GRAIN FREE

  • הפחתה של פחמימות וגלוטן היא דרך מצויינת לשפר את התזונה ולרדת במשקל.
  • במסגרת תוכנית במידה נכונה מתבצעת התאמת תפריט מדוייקת לצרכיו של המטופל , התאמת תוספי תזונה וצמחי מרפא, המלצות לפעילות ספורטיבית ואיוזן כלל מערכות הגוף בכדי להוביל לירידה בריאה במשקל שנשארת.
  • תוכנית במידה נכונה היא לא עוד דיאטה, זו תוכנית תזונה משנת חיים!

חומרי גלם

  • 1 כוס כוסמת ירוקה מושרית במים למספר שעות 
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית שמן זית (לא חייבים)
  • מעט מלח

אפן ההכנה

  • טוחנים בבלנדר למסה אחידה.
  • ושופכים למחבת נון-סטיק מרוססת עם מעט שמן.
  • מנעמנעים את המחבת כדי להגיע לטורטייה דקה ככל האפשר.
  • מטגנים עד שמתייבש והופכים למספר שניות.

תהנו

רוצים לקבל טיפים, מתכונים ועדכונים?

כוסמת- פינת החפירות

הכוסמת גם היא איננה דגן ולכן מותרת בתזונה GRAIN FREE. היא אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לנמנעים מגלוטן ולחולי צליאק.

ערכים תזונתיים

  • 100 גרם זרעי כוסמת (לא מבושלים) מכילים כ- 340 קלוריות, מתוכם כ -13 גרם חלבון, 71.5 גרם פחמימה ו- 3.5 גרם שומן.
  • חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, המכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ובמיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן.
  • הכוסמת עשירה במינרלים וויטמינים כגון: ברזל, אבץ וסלניום, רוטין וקוורציטין.
  • אטריות סובה עשויות מכוסמת וניתן לבשל כמו פסטה.

הכוסמת זכתה בכינוייה- הקוסמת של הטבע בשל תכונותיה הרבות כגון:

  • חיזוק והגמשת כלי הדם והורדת לחץ הדם בזכות כמות הרוטין הרבה.
  • הפחתת לחץ דם בזכות הקוואציטין
  • הורדת רמת הסוכר בדם בזכות d-Cl הקשור בתגובת אינסולינית בחולי סכרת.

ניתן למצוא בשווקים 2 סוגים של כוסמת:

  • ירוקה- טרייה, דגם רך עם טעם עדין. מצויין לבישול, אפייה. ניתן לטחון כתחליף לקמח.
  • קלוייה- בעלת טעם וריח דומיננטים. מצויינת לבישול וסלט.

אופן ההכנה

  • את הכוסמת ניתן להנביט- לשרות כ 15 דק’ במים, לסנן ולערבב. הכוסמת נובטת תוך מס’ שעות (ניתן להבניט רק את הירוקה)
  • לבשל- כמו אורז/ פסטה
  • להשרות, לסנן והכוסמת מוכנה לאכילה

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן