ב 100 גר' עדשים אדומות יש 300 קלוריות ו 25 גר' חלבון.
סיבים תזונתיים: עדשים עשירות בסיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים להורדת כולסטרול וסוכר בדם ומספקים תחושת שובע.
חלבון: ב 100 גר' עדשים יש 25 גר' חלבון ולכן מהוות מקור נהדר לחלבון לצמחונים ולטבעונים.
ויטמינים ומינרלים: עדשים מכילות כמויות מכובדות של ויטמין B1 (תיאמין), חומצה פולית, אשלגן, אבץ, מגנזיום וברזל החיוניים לתפקוד מערכת העצבים, פעילות הלב וכלי דם, פעילות השרירים והעברת החמצן בדם.
נוגדי חמצון: עדשים מכילות נוגדי חמצון המנטרלים רדיקאלים חופשיים ובכך מסייעות למניעת מחלות כגון מחלות לב וסרטן ועיכוב תהליכי הזדקנות.
עדשים ומשקל
בזכות כמות הסיבים הגבוהה, עדשים תורמים לתחושת שובע יותר מדגנים אחרים כגון אורז או פסטה.
מחקר שפורסם במארס 2016 בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition מצא כי הוספת קטניות כמו עדשים לתזונה תסייע לרדת מעט במשקל, וזאת ללא הגבלת קלוריות, הימנעות ממזונות מסוימים או כל מאמץ אחר.
החוקרים ניתחו נתונים מ- 940 נבדקים, כדי לבחון את השפעת הוספת קטניות לתזונה היומית. הם מצאו כי לאחר שהנבדקים החלו לאכול מנה אחת (3/4 כוס – 130 גרם) של קטניות ביום, הם ירדו בממוצע שליש ק"ג במהלך שישה שבועות, מבלי שעשו מאמצים מיוחדים להימנע מסוגים אחרים של מזונות.
עדשים וסוכרת
עדשים מהוות מזון נהדר לסוכרתיים בזכות האינדקס הגליקמי הנמוך. (אינדקס המסמל את הזמן שלוקח למזון להעלות את כמות הסוכר בדם)
עדשים ומערכת העיכול
הסיבים הנמצאים בעדשים מסייעים להסדרה של פעילות מעיים טובה, איזון פלורת המעיים ומניעת עצירויות.