פסטה מקמח עדשים ללא גלוטן GRAIN FREE

במסגרת תהליך “במידה נכונה” אני ממליצה להפחית צריכה של סוכרים.

הסיבה היא שסוכרים= פחמימות פחמימות פשוטות, גורמות לעליית אינסולין בדם ולתחושת רעב.

בקיצור- פחמימות תמיד מביאות חברים…

סוכרים הם לא רק מתוקים. גם פסטה היא פחמימה פשוטה ומתנהגת כמו סוכר.

עוד עקרון שחשוב לי לשמור עליו הוא שאוכל הוא הנאה ואסור לוותר על הכיף הזה כי ויתור יוצר מחסור, כמיהה ופיצוי שיוביל אותנו לאכילה לא מאוזנת ולכעס עצמי (מכירים את זה?)

אז בגלל שהתחשק לי פסטה החלטתי ללכת על פסטה עדשים. 

שלא כמו במוצר הקנוי, הפסטה הזו קלילה ועם ניחוח עדין של עדשים ומהווה פתרון מצויין לתעסוקה לילדים.

למי שאין מכונת פסטה, ניתן לרדד עם מערוך, אבל ממליצה מאוד להצטייד במכונת פסטה. מדובר במכשיר לא יקר שמשדרג את המטבח ומהווה פתרון נפלא לילדים שתמיד מתנדבים לעזור..

מרכיבים

  • 200 גר’ קמח עדשים
  • 2 ביצים
  • כפית שמן זית
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  • מעבדים את כל החומרים במעבד מזו לבצק קשה ולא דביק.
  • יוצרים כדור, מניילנים בניילון נצמד ומניחים למנוחה במקרר כחצי שעה.
  • פורסים את הכדור ל 4 פרוסות ומעבדים במכונת הפסטה על מס’ 1 מספר פעמים עד שמקבלים רצועת פסטה אחידה וגמישה.
  • ממשיכים להעביר במכונת הפסטה עד עובי 6 ופורסים לפסטה.
  • מבשלים במים רותחים ומומלחים כ 3 דק’.
  • רוטב שמנת קוקוס ופטריות
  • מטגנים בצל, שום ופטריות
  • ניתן להוסיף נקניק/ חזה עוף/ חזה אווז
  • מוסיפים כ 250 מלל קרם קוקוס+ כוס מים
  • מתבלים במלח, אגוז מוסקט, פלפל לבן
  • מבשלים מס’ דקות ומוסיפים את הפסטה המבושלת
  • ניתן לשמור את הפסטה לפני הבישול בפריזר, ממליצה להכפיל כמויות  (-:

לקבלת סדרת סרטונים שיעזרו לכם לרזות​

עדשים אדומות - פינת החפירות

ב 100 גר’ עדשים אדומות יש 300 קלוריות ו 25 גר’ חלבון. 

סיבים תזונתיים: עדשים עשירות בסיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים להורדת כולסטרול וסוכר בדם ומספקים תחושת שובע.

חלבון: ב 100 גר’ עדשים יש 25 גר’ חלבון ולכן מהוות מקור נהדר לחלבון לצמחונים ולטבעונים.

ויטמינים ומינרלים: עדשים מכילות כמויות מכובדות של ויטמין B1 (תיאמין), חומצה פולית, אשלגן, אבץ, מגנזיום וברזל החיוניים לתפקוד מערכת העצבים, פעילות הלב וכלי דם, פעילות השרירים והעברת החמצן בדם.

נוגדי חמצון: עדשים מכילות נוגדי חמצון המנטרלים רדיקאלים חופשיים ובכך מסייעות למניעת מחלות כגון מחלות לב וסרטן ועיכוב תהליכי הזדקנות.

עדשים ומשקל

בזכות כמות הסיבים הגבוהה, עדשים תורמים לתחושת שובע יותר מדגנים אחרים כגון אורז או פסטה.

מחקר שפורסם במארס 2016 בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition מצא כי הוספת קטניות כמו עדשים לתזונה תסייע לרדת מעט במשקל, וזאת ללא הגבלת קלוריות, הימנעות ממזונות מסוימים או כל מאמץ אחר.

החוקרים ניתחו נתונים מ- 940 נבדקים, כדי לבחון את השפעת הוספת קטניות לתזונה היומית. הם מצאו כי לאחר שהנבדקים החלו לאכול מנה אחת (3/4 כוס – 130 גרם) של קטניות ביום, הם ירדו בממוצע שליש ק”ג במהלך שישה שבועות, מבלי שעשו מאמצים מיוחדים להימנע מסוגים אחרים של מזונות.

עדשים וסוכרת

עדשים מהוות מזון נהדר לסוכרתיים בזכות  האינדקס הגליקמי הנמוך. (אינדקס המסמל את הזמן שלוקח למזון להעלות את כמות הסוכר בדם)

עדשים ומערכת העיכול

הסיבים הנמצאים בעדשים מסייעים להסדרה של פעילות מעיים טובה, איזון פלורת המעיים ומניעת עצירויות. 

עדשים כתומות ואדומות

עשירות בבטא קרוטן שמסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, משפרת ראייה, שומרת על מערכת החיסון, על תהליכי גדילה תקינה ומפחיתה סיכון לסרטן. בנוסף הבטא קרוטן חשוב לבריאות העור ועשוי גם להאט תהליכי הזדקנות. העדשים האדומות קלות לעיכול גם לאנשים שמתקשים בעיכול קטניות.

עדשים שחורות

עשירות ביותר בחלבונים, החיוניים לתפקוד המערכת החיסונית של הגוף ובניית שרירי הגוף.

עדשים חומות או ירוקות

עשירותצ בלוטאין ותורמות לשמירה על בריאות העין.

הנבטת עדשים

הנבטה משפרת את הערכים התזונתיים ומקלה על העיכול.

יש להשרות את העדשים כ 10 שעות, להעביר למסננת ולהרטיב במים מספר פעמים ביום עד להנבטת שורש קטן.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן