רוצה טיפים לחיים בריאים?

פנקייק שקדים דל פחמימות

בתהליך של ירידה במשקל במסגרת תוכנית “במידה נכונה” אני ממליצה להפחית צריכת פחמימות ודגנים, בעיקר הדגנים שאנו כל כך מכורים אליהם כמו חיטה וגם התחליפים היותר בריאים שלהם כמו כוסמין ושיפון.

הסיבה היא פשוטה- פחמימות גורמות לעליית סוכר בדם, הפרשת אינסולין וקורטיזול ואגירת שומן ביטני. הם גם קשורים לשינויים הורמונלים אשר מעודדים אי סבילות של התאים ללפטין, שהוא הורמון השבוע ובכך פוגעים בתחושת השובע ומעודדים את תחושת הרעב.

פחמימה פשוטה (כמו קמח לבן, אורז ותפ”א) היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך, כלומר תעלה את הסוכר הדם במהירות. פחמימה מורכבת (כמו קמחים מלאים, ירקות עשירים בסיבים וקטניות)  הם בעלי אינדקס בינוני ולכן יעלו את הסוכר בדם לאט יותר.

בתור חובבת פחמימות מושבעת וקונדיטורית בעברי, קשה לי מאוד לוותר על מאפים ולכן יש לי תמיד בשלוף את הקמח הזה, שמשמש תחליך לקמח במאפים.

קמח בסיסי דל פחמימות

  •  130 גרם קמח שקדים
  • 1 כף – 15 גר’- קמח קוקוס
  • 1 כף גדושה סיבים תזונתיים –  15 גר’
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 מנה (35 גר’) אבקת חלבון לא פחמימות
  • חצי כפית מלח

פנקייק דל פחמימות- אופן הכנה

  • 2 כפות קמח דל פחמימות
  • 1 ביצה
  • 1 כף חמאה/שמן MCT
  • 3 כפות חלב צמחי
  • סטיוויה לפי הטעם להמתקה

מערבבים הכל ביחד ומטגנים במחבת נון סטיק. אני אוהבת אותם בגרסת מיני ומגישה עם יוגורט עשיר בחלבון ופירות יער.

פתרון נפלא לפתוח את היום עם ארוחה קלילה, טעימה, משביעה, עשירה  בחלבון ודלה בפחמימות.

תוכנית במידה נכונה נבנתה כדי לתת לך תוכנית ברורה ומותאמת אישית שתקדם ירידה במשקל בלי לסבול, בלי לספור ותוך גיוס כל מערכות הגוף לתמוך בירידה במשקל ושריפת תאי השומן.

התוכנית מותאמת אישית לכל מטופלת בכדי לעזור לך להגיע לגוף שנכון עבורך.

זה הזמן להפסיק לעשות דיאטה ולהתחיל לרזות!

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן