אופציות- סלט ירקות, אנטיפסטי, ירקות אפויים, מוקפצים, מרק.
- חלבון רבע צלחת או יותר, 20 גר’ חלבון למנה.
(ניתן לחשב כמות קלוריות יחסית מסה”כ קלוריות במוצר. יש להכפיל את כמות החלבון ב 4 קלוריות לגרם ולוודא שכמות הקלוריות מחלבון היא יותר מ 50% סך קלוריות כללי במוצר)
דוגמאות לחלבון- ביצים, בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב. (מצורפת טבלה עם דוגמאות ל 20 גר’ חלבון)
- עד רבע צלחת פחמימה מלאה מהרשימה המותרת. (תמיד מומלץ להפחית מכמות הפחמימות)
אופציות- שעורה (גריסי פנינה), עדשים, קטניות אורז, קינואה, פסטה, בטטה, תפ”א (מינימום), פסטה (עדיף כוסמין או קמח מלא), לחם שיפון,