בדיקת רגישות למזון

מה זה רגישות למזון?

רגישות למזון / אי סבילות היא שכיחה מאוד ועלולה להיות הסיבה לבעיות רבות כגון:

  • קשיי עיכול, כאבי בטן, נפיחות, גזים, עצירות, מעי רגיז, מחלות מעי דלקתיות
  • כאבי ראש, מיגרנות
  • עייפות, דיכאון
  • נשירת שיער וציפורניים שבירות
  • מחלות אוטואימוניות כמו זאבת, פסוריאזיס
  • מחולת דלקתיות, כאבים, דלקת מפרקים, כאבי גב כרוניים
  • ועוד….

זיהויי המזון המרגש הוא שלב ראשון בדרך להחלמה ושיקום מערכת העיכול.

  • הבדיקה היא תוצאה של מחקר רב שנים שנערך באוניברסיטת קיימבירדג’.
  • מדובר בבדיקה אמינה ומבוססת מחקרית הבודקת באמצעות בדיקת דם הנלקחת מהאצבע רגישות ל 46 מזונות שכיחים.
  • המטופל מקבל את תוצאות הבדיקה באותו יום.
  • ניתן לשלב את הבדיקה במסגרת טיפולים המיועדים לשיקום מערכת העיכול באמצעות תזונה והסרת חומרים מאתגרים, שיפור תהליכי העיכול בדיקור לייזר ותוספי מזון מותאמים אישית לשיקום וניקוי מערכת העיכול.

שיחת ייעוץ ללא עלות

התקשרו אלי

שילחו לי הודעה

איך עובדת הבדיקה?

  • כבר זמן רב ידוע שלצריכה של מזונות מסויימים יכולה להיות השפעה על הבריאות המנטלית והפיזיולוגית של האדם.
  • מחקרים רבים זיהו את הקשר בין אנטיגונים מסוייימים במזון, המיוצרים בגוף ע”י מערכת החיסון וסימנים של אי סבילות למזונות.
  • אי סבילות למזון מקושרת לסימפטומים ומצבים כרוניים רבים. בשונה ממצבי אלרגיה, אי סבילות אינו מהווה סכנת חיים.
  • פחות מ2% מהאוכלוסייה סובל מאלרגיות למזון, אך כ- 45% מהאוכלוסייה סובל מרמה מסוימת של אי סבילות למזון.
  • הסימפטומים לרוב באים לידי ביטוי זמן מה אחרי צריכת המזון המרגש ולכן קשה לזהות בבירור מה המזון אשר גרם לסימפטומים.
  • סימפטומים מסוימים יכולים לנבוע מפעילות אינזימים או רגישות כימית, בעוד שבמקרים אחרים מעורבת תגובה חיסונית.
  • הרבה רגישויות למזון מקושרות בתגובה חיסונית לא מאוזנת למזון מסויים.
  • למרות שהסיבה לאי סבילות למזונות אינה ברורה לחלוטין, הרי שמערכת עיכול חלשה, חוסר איזון של חיידקי המעי, תזונה לא מאוזנת, דלקת במערכת העיכול, תפריט דל בויטמינים ומינרלים, צריכת אלכוהול, סמים או תרופות יכולים להיות בעלי משקל.
  • ייצור נוגדנים זו הדרך בה הגוף מגיב לחומרים שמשפיעים עליו. במצבים רגילים, הנוגדנים הללו, בשילוב חלבונים במזון יוצרים מבנים מורכבים אשר מפורקים ע”י מערכת החיסון. במצב של גירויי יתר במערכת החיסון, המבנים הללו יכולים להצטבר במקומות כמו הפרקים ומערכת העיכול וליצור סימפטומים של אי סבילות למזון.

לדוגמה:

  • מערכת הנשימה– אסטמה, סינוסיטיס
  • מערכת השלד– ארטריטיס, כאבי מפרקים, שרירים כואבים וחולשה.
  • מערכת העיכול– הקאות, נפיחות בטנית, כיווצים, גזים, בצקת, בחילה, עצירות, שלשול, קושי לרדת במשקל ומחלות מעי דלקתיות.
  • מערכת העצבים– מיגרנה, כאבי ראש, קשיי ריכוז, מצבי רוח משתנים, חרדה, עייפות, היפראקטיביות.
  • מערכת העור– אורטיקריה, אטופיק-דרמטיטיס, אקזמה, עור מגורה ומגרד ופריחה.

הסימפטומים יכולים להופיע עד 3 ימים לאחר צריכת המזון המרגש ולהמשך עד שבוע. זו הסיבה שקשה מאוד לדייק בגלוי המזונות המרגשים האחראים לסימפטומים. בנוסף, חשוב גם להעריך את כמות הנוגדנים לכל מזון מרגש.

  • תזונה נקייה ללא מזונות מרגשים לעיתים יכולה להספיק בכדי למנוע את הסימפטומים.
  • הבדיקה מאפשרת לגלות את המזונות המרגשים יותר ופחות.
  • כאשר בבדיקה נמצאת רמה גבוה של נוגדנים יש להרחיק את המזון המרגש מהתזונה לתקופה שלא תפחת מ 3 חודשים.
  • כאשר הרגישות היא מינימלית ניתן לבדוק החזרה של המזונות  בכמות קטנה, אחד אחרי השני תוך כדי בחינת ההשפעה.

סילוק המזונות המרגשים יכול להיות הצעד הראשון להחלמה והעלמות הסימםטומים.

האם מספיקה הבדיקה?

  • אין ספק שזיהוי וסילוק המזונות המרגשים הוא הצעד הראשון להחלמה.
  • בקליניקה – רנה פשוט להרגיש טוב, אנו לא מסתפקים בזיהוי המזונות המרגשים.
  • אני בונה תוכנית טיפול לטובת שינוי משמעותי הכוללת תזונה מותאמת, תוספי מזון, צמחי מרפא ודיקור לייזר.
  • אני מאמינה כי טיפול משולב יביא לתוצאות מהירות, לשיקום המערכת שנפגעה והעלמות הסימפטומים.
  • מניסיוני אני יודעת כי ליווי אישי ומקצועי חיוני להצלחת התהליך והעברת המטופל לבריאות שלמה וחיים שמחים ללא כאבים.

 

תגובת קיימברידג’ לטענות נגד הבדיקה:

  • הבדיקה בודקת את פעילות נוגדני מערכת החיסון IgG מול זונות נבחרים ואינה מיועדת לאבחון אלרגייה למזון.
  • יש מחקרים רבים התומכים שמדידת כמות נוגנים ספציפית למזון היא דרך בטוחה ומוכחת מדעית למצבים רפואיים רבים.
  • דיאטות אלימינציה המבוססות על תוצאות הבדיקה הוכחו כיעילות הטיפול במחלות רבות.
  • הרוב המכריע של בספרות הטוענת כנגד בדיקות מסוג זה מתייחסות למדידות של IgG4 במקרים של אלרגיה למזונות ואינן רלוונטיות לבדיקת רגישויות למזון.

דר’ ניגל אברהם, מנהל מדעי, המכון למדעי התזונה אוניברסיטת קימברידג’.

נמאס לכם לסבול? צרו קשר עכשיו!

שיחת ייעוץ ללא עלות

התקשרו אלי

שילחו לי הודעה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן