רוצה טיפים לחיים בריאים?

קרקר דגנים

לפעמים בא לי לנשנש משהו מלוח, ואם כבר מנשנשים עדיף שיהיה בריא.

את הקרקרים האלה מכינים ב 2 דק’, הם מבוססים על קמחים מלאים וגרעינים. 

מעולים לניגוב עם גבינה, חומוס, טחינה, ממרח עגבניות אן כל ממרח אחר שאתם אוהבים.

אני אוהבת להשתמש בקמחים עתיקים. הם  עשירים בסיבים, ברזל ושלל מינרלים. דלים בגלוטן וקלים לעיכול.

חשוב מאוד להפחית צריכת קמח חיטה ולכן קמחים עתיקים מהווים תחליף מצויין.

מתכון:

  • 2 כוסות קמח (כוסמין, טף, קמוט, חורסאן, שעורה, אינקרון, אמר אמר, שיפון וכד’)
  • חצי כוס שמן זית
  • 2-4 כפות זרעים (פשתן, שומשום, צ’יאה, פרג)
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס מים רותחים
  • אופציה- 1-2 כפיות זעתר, פפריקה וכד’

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה את כל המרכיבים עם מינימום לישה
  • חלק ל 2 כדורים
  • לרדד בין 2 ניירת אפייה לעלה דק ככך האפשר
  • לחתוך לריבועים
  • לאפות 20-30 דק’ ב 150 מעלות עד שמזהיב.
  • לארוז ולנשנש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן