לפעמים מחפשים מנה עיקרית קלה ומהירה, כזו שתתאים גם לצמחונים, גם לטבעונים וגם לכל השאר.
שילוב של טופו בתפריט הוא מאוד בריא, זול, מהיר וטעים.
הטופו הוא אחד ממוצרי הסויה הבריאים יותר. הוא כמעט ולא מעובד, קל לעיכול, עשיר בחלבונים ומקבל באהבה כל טעם שתשדכו לו.
המתכון הבא, כמו כל המתכונים שלי, הוא בסיס לשינויים. אפשר להכין מגוון קציצות עם מגוון רטבים. המגבלה היחידה היא כושר ההמצאה שלכם.. אשמח לשמוע איך יצא ומה שיניתם!
לקציצות
- 1 בלוק של טופו (300 גר')
- 1 כוס תירס מופשר (אפשר להחליף בכל ירק מבושל אחר: כרובית, ברוקולי, פטריות, בצל, תרד, קישוא, גזר, בטטה, סלק ועוד..)
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 כף גדושה צ'יאה (אפשר לטחון לפני השימוש אבל לא חייבים)
- 1/2 כפית מלח
- תבלינים לפי מה שאתם אוהבים- קארי, פפריקה, פלפל וכד'
אופן ההכנה
לטחון הכל במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
ליצור כדורים.
לאפות כ 20 דק' ב 180 מעלות ולצנן.
לרוטב
לממהרים- אפשר פשוט להשתמש בשימורי עגבניות ולהוסיף קצת מלח, סוכר ורסק עגבניות.
למשקיענים- להקפיץ קוביות בצל, פלפל, גזר ועגבנייה. להוסיף עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים.
הרכבה
לבשל את הקציצות הקרות ברוטב למספר דק'. להגיש.
הקפידו לא לבשל את הקציצות הרבה זמן ברוטב, הן עלולות להתפרק (-: