הדבר הראשון שחושבים עליו במפגש בנות זה הקיש.. אבל הקיש מתאים לא רק למסיבות בנות. הוא נפלא לארוחת ערב משפחתית, אירועים, פיקניק ומסיבה. המתכון המקורי עשיר בשומן, אבל אני שדרגתי אתו בכדי שיהיה בריא וגם טעים.

כמו בצבא גם כאן הקיש מורכב מ 3 מרכיבים: קלתית בצק, מלית, רוייאל.

ברגע שלומדים להכין כל מרכיב, ניתן פשוט להחליף את המלית ולהכין מגוון עצום של מאפים טעימים. זוהי דרך נפלאה לצרוך ירקות ומנת חלבון משביעה.

אז יוצאים לדרך..

 

קלתית

  • 200 גר חמאה או 150 גר שמן זית (2/3 כוס)
  • 300 גר’ קמח (2 כוסות)
  • לעבד במעבד מזון לפירורים. במידה נכונה- יש להשתמש בקמח טף/ חומוס/ סויה

להוסיף:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח.
  • לעבד רק עד קבלת בצק אחיד.
  • לעבד לצורת פיתה, לניילן ולשים במקרר למנוחה.

לאחר כ 30 דק’ לרדד את הבצק על ניר אפייה מקומח לעיגול בגודל התבנית+השוליים.

הופכים את הנייר עם הבצק על התבנית, מצמידים לדפנות וחותכים שוליים מיותרים.

מקפיאים ל 30 דק’.

מלית

  • מלית פטריות– לטגן 1-2 בצלים+ 2 סלסלאות פטריות
  • מלית ברוקולי/תרד – לחלוט עד ריכוך קל או פשוט להפשיר קפוא
  • מלית בטטה– לאפות בתנור, לקלף ולחתוך לפרוסות
  • מלית פלפל קלוי, חציל וכד’ – לאפות בתנור לריכוך. את הפלפלים כדאי לקלף.

תוספות של עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, אגוזים ושקדים פרוסים, גבינות קשות וכד’ מתקבלות תמיד בברכה (-:

רוייאל

  • 4 ביצים
  • 250 גר’ שמנת מתוקה (צמחית או חלבית. שימו לב שהשמנת הצמחית לא תהייה מתוקה) או למידה נכונה- 250 גר’ טופו רך טחון עם מעט מים
  • 1 כף גדושה קמח (לבן או כוסמין). למידה נכונה- קמח חומוס, שקדים, טף בהיר
  • מלח, פלפל, מוסקט

לעבד הכל בבלנדר למלית חלקה וקטיפתית.

הרכבה

  1. להוציא את הקלתית מהפריזר.
  2. למלא את הקלתית בירקות.
  3. למזוג את הרוייאל עד שולי הקלתית.
  4. לאפות ב 180 מעלות כ- 40 דק’ עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן