ממרח החומוס הא אחד הממרחים הנצרכים ביותר. הקריניבורים, הטבעונים, הצעירים והמבוגרים..כולם אוהבים חומוס. אבל האם ידעתם שחומוס היא קטניה קשה מאוד לעיכול? האם ידעתם שטחינה היא אלרגן ידוע? ולמה זה צריך לעניין אתכם? כי הרבה אנשים שאוכלים חומוס חווים אחר כך בעיות כמו כאבי בטן, גזים, נפיחות, מיגרנות, פריחה, גרד ועוד כל מיני תופעות שעדיף לוותר עליהם. פעמים רבות התגובה מגיעה מספר שעות אחרי צריכת החומוס ולא תמיד מודעים להקשר.

העדשים עשירות בחלבון, קלות מאוד לעיכול, משביעות. ממרח השקדים עשיר בסידן ומעשיר את הממרח. אז לכל אלה וגם לכל השאר מוזמנים לנסות משהו קצת אחר:

ממרח עדשים צהובות/ כתומות

הכינותי מראש

  • 1 כוס עדשים כתומים/ צהובים (כ 3 כוסות מים לבישול)
  • שמן זית
  • מלח, פלפל, לימון, קארי, שום, ממרח שקדים/טחינה גולמית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים בהרבה מים מומלחים עד שמתרככות (כ 10 דק’).
  2. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים (שלב חשוב וקריטי).
  3. מכניסים למעבד מזון ומוסיפים תיבול שאוהבים עד שמגיעים למרקם הרצוי. הממרח יכול לצאת סמיך (תחליף לחומוס) או דליל (תחליף לטחינה או מטבל).
  4. זוללים ושומרים את היתרה במקרר בכלי סגור.
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן